Pienvarastoinnin painavat plussat yrityksille

Suurin osa vuokralaisista on meillä Orimattilan Toimitilanne-pienvarastoissa ihan yksityishenkilöitä, mutta moni yrityskin - niin toiminimi kuin osakeyhtiökin - on jo löytänyt tämän fiksun tavan säilyttää. Eikä ihme, sillä pienvarastosta voi olla kovasti hyötyä yrityksellekin. Kokoan tähän muutaman ajatuksen siitä, mitä etuja pienvarastosta voi olla yritykselle.

Joustavuus ja lyhyt irtisanomisaika

Pienvarastoissamme on vain 1 kk:n mittainen irtisanomisaika, joka on lyhyempi kuin esim. toimistotilojen tai suurempien varastotilojen tyypilliset irtisanomisajat. Tämä tuo joustavuutta vuokraukseen ja pienvarastosta voi helposti luopua kun sitä ei enää tarvitse. Siksi se sopii hyvin mm. kausivaihteluiden tasaamiseen varastointitarpeissa. Ja jos huomaa tarvitsevansa suuremman tai pienemmän varaston, on vaihtaminen varsin mutkatonta.

Myös isoja pienvarastoja

Pienvarastot voivat nimestään huolimatta olla myös vähän kookkaampia. Pienten pienvarastojen lisäksi meillä on tarjolla hieman suurempiakin pienvarastoja 39 m²:n kokoon asti. Tämän takia pienvarasto voi olla hyvä vaihtoehto tavallisen varastotilan vuokraamisen sijaan sellaisillekin yrityksille, joille perinteinen 10 m²:n pienvarasto ei riitä.

Edullinen hinta

Pienvarastotila on yleensä edullisempaa vuokrata kuin toimistotila. Tämä johtuu mm. tilojen varustetasosta, matalammasta lämpötilasta, ehkä sijainnistakin. Pienvarastossa kannattaakin säilyttää sellaisia tavaroita, joita ei tarvita ihan päivittäin. Näin toimisto- tai liiketilaksi riittää pienempikin tila. 

Millaiset yritykset käyttävät pienvarastoja

Monesti yritys tarvitsee väliaikaista varastotilaa toimitilojensa remontin ajaksi. Mutta usein yrityksillä on myös pysyvä tarve pienvarastoille. Suomen Yrittäjät -järjestö kertoo pienvarastoja käyttävistä yrityksistä näin:

Yrityksistä pienvarastoja käyttävät erityisesti remontti- ja rakennusalan yritykset, joilla on tarve varastoida muun muassa työkalujaan. Myös ravintolat ovat iso asiakasryhmä. Uutena yritysryhmänä ovat tulleet verkkokaupat.
— Suomen Yrittäjät

Myös kotoa käsin yritystään pyörittävät hyötyvät pienvaraston iloista viimeistään siinä vaiheessa kun yrityksen kapineet ovat vallanneet kodin kaikki komerotilat.

Nyt kannattaakin miettiä, mitä yrityksesi tavaroita ei tarvita aivan jatkuvasti ja harkita tuovansa ne pienvarastoon säilytykseen: ehkä arkistointia vaativat paperit, työkalut ja koneet sekä messu- ja markkinointimateriaalit. Tutustu ihmeessä Orimattilan pienvarastoihimme täällä