Paljonko on tarpeeksi - sopivankokoisen pienvaraston valitseminen

Kun tarvitsee pienvaraston, voi sopivan koon valitseminen tuntua vaikealta. Heti sopivaa kokoa ei kuitenkaan tarvitse tietää. Keskustellessa asia selkeytyy ja pienvarastoja voi käydä etukäteen katsomassa. Suunnittelun apuna voi käyttää myös 10 %:n nyrkkisääntöä: tyypillisesti koti-irtaimiston saa mahtumaan pienvarastoon, jonka koko on 10 % asunnon pinta-alasta. Esimerkiksi keskikokoisen kaksion irtaimisto mahtuu 6 m²:n pienvarastoon (Wikipedia). Keskikokoinen kaksio oli kooltaan 54 m² vuonna 2015 (Tilastokeskus). Tavaran määrässä on kuitenkin eroja konmarittajasta hamstraajaan.

Pienvarastolla käynti on helpompaa, jos pienvarastoon jää myös tyhjää lattiatilaa kuten keskikäytävä. Edulliset pienvarastohinnat mahdollistavat aarteiden asettelun varastoon hieman väljemmin.

Pinta-aloja saattaa olla hankala hahmottaa. Minkä kokoinen on 14 m²:n pienvarasto? Entä 24 m²:n kokoinen? Kokosin alle muutaman asian, joihin pinta-alaa voi verrata.

cruise-830875_1280.jpg

Pienvarasto 10 m²

10 m²:n pienvarastoa voi kooltaan verrata vaikkapa parkkiruutuun tai ruotsinlauttojen perushytteihin

Pienvarasto 14 m²

Jos merikontit ovat tuttuja, saa niistä helposti käsityksen 14 m²:n pienvaraston koosta. 

Pienvarasto 24 m²

Urheilijalle sopiva vertauskohde löytyy urheilukentältä: 24 m²:n pienvarastoa voi verrata kooltaan korkeushyppypatjaan

Pienvarasto 36 m²

Käsityksen 36 m²:n pienvarastomme koosta saa vaikka miettimällä bussin tai nyrkkeilykehän kokoa. 


Toivottavasti tästä kirjoituksesta oli apua pinta-alojen hahmottamisessa. Suurimmat varastoitavat tavarat kuten sohvan voi myös mitata ja tulla mittojen kanssa valitsemaan sopivan kokoista pienvarastoa. Voit lukea lisää Orimattilan pienvarastoistamme täältä